Okulumuzun Tarihçesi

21.02.2024 12

OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ

•Şimdiki adı Çandır Cumhuriyet İlkokulu olan okulumuz, ilk olarak Çandır İlçesi pazar yerinde 1924 senesinde Cumhuriyet İlkokulu olarak kurulmuştur. Okulun temelleri atılmış fakat belirli bir süre öylece kalmıştır. Okul yapımına karşı çıkan bazı kişilerin engel olmasının okulun yapımını geciktirdiği söylenmektedir. 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte okullaşmaya önem verilmiş ve okulun yapımına devam edilmiştir.

•Okulun yapımında Boğazlıyan’lı İbrahim Efendi, Çandır’lı Hocazade Mehmet KARSLI öncülük edip, çok büyük emekleri geçmiştir. Bu zatlar aynı zamanda yapılan okulda öğretmenlik de yapmışlardır. Okulun ilk öğretmenlerinin Boğazlıyan’lı İbrahim Efendi, Çandır’lı Hocazade Mehmet Karslı, Kayseri’li Bekir Efendi, Yozgat’lı Ali Rıza Bey ve Boğazlıyan’lı Azmi Bey olduğu bilinmektedir.

•Okulun 1924 yılında yapıldığı ve Cumhuriyet’in ilanından sonrasına isabet ettiği için adı da Cumhuriyet İlkokulu olmuştur.

•1987 yılına kadar aynı yerde eğitim-öğretime devam eden okulumuz 1987 yılında tamamlanan yeni binasına taşınmıştır. 1999 yılına kadar aynı adla görevini yapan okulumuz sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi ile birlikte bu tarihten sonra ikinci kademe öğrencilerine de kapılarını açmış ve adı Cumhuriyet İlköğretim okulu olmuştur.  30/03/2012 Tarih ve 6287 sayılı kanun gereği okulumuz tekrar Cumhuriyet İlkokulu olarak eğitim- öğretimine devam etmektedir.    

 21-02-2024